MOK odlučio – bez tima Rusije na Zimskim olimpijskim igrama 2018!

Ruski olimpijski tim suspendovan je odlukom Međunarodnog olimpijskog komiteta i neće moći da nastupi na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine!

Ta odluka podrazumeva da će oni ruski sportisti koji dobiju dozvolu MOK-a da se takmiče u Južnoj Koreji morati to da čine pod neutralnom zastavom.

Razlog za takvu odluku je, kako prenose svetski mediji, sistemski doping na ZOI koje su održane u Sočiju 2014. godine, a koji je svojom istragom potvrdila WADA (Svetska antidoping agencija).

"Rezultati nisu bazirani samo na osnovu svedočenja uzbunjivača Grigorija Rodčenka. Postoje naučni dokazi, izjave svedoka i korespodencija. Činjenica je da je u Rusiji bilo sistematske manipulacije u vezi sa dopingom i anti-doping sistemom, što je takođe uočeno na Igrama u Sočiju 2014", rekao je Samuel Šmit na konferenciji za novinare MOK-a u Lozani.

Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov je suspendovan, dok je zameniku ruskog premijera Vitaliju Mutku zabranjeno bilo kakvo učešće na Olimpijskim igrama, navodi AP.

Ruski sportisti moći će da se takmiče na ZOI pod nazivom "Olimpijski sportisti iz Rusije".

Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pjongčangu biće održane od 9. do 25. februara naredne godine.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи