Читај ми!

Milutin Stefanović: Nadam se dobrom rezultatu u Riju

Srpski strelac Milutin Stefanović rekao je da se nada dobrom rezultatu na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru i da je za to potrebno da ostane dosledan.

Stefanović, jedan od debitanata u našem timu, na Olimpijskim igrama gađaće vazdušnom puškom, disciplini u kojoj je trenutno 14. na svetskoj rang listi.

"Bio bih zadovoljan da ostanem dosledan sebi, da sve za šta sam se dve godine pripremao materijalizujem na najbolji mogući način, a to je pre svega da postignem dobar rezultat. Što se plasmana tiče, tu se ne kalkuliše jer u streljaštvu ne postoje favoriti. U mojoj disciplini bar 10 strelaca vredi za olimpijsku medalju", rekao je Stefanović pred put u Rio.

Stefanović će gađati vazdušnom puškom, disciplini u kojoj je trenutno 14. na svetskoj rang listi.

On će biti jedan od debitanata u srpskom olimpijskom timu. Ovaj 31-godišnjak je streljaštvom počeo da se bavi kao dečak, ali je 2006. godine napustio taj sport. Ipak, vratio se posle tri godine pauze i izbio u svetski vrh.

Vlasnik je državnog rekorda sa 629,4 kruga, što je rezultat koji bi ga odveo u finale Olimpijskih igara.

"Postoje rezultati kojima si zadovoljan pod većim i oni kojima si zadovoljan pod manjim opterećenjem. Olimpijske igre svakako nose veliku dozu opterećenja, ne postavljam rekord kao cilj. Pritom, meni su ovo prve olimpijske igre, a u Riju će se prvi put gađđti po novim pravilima, po kojima se rezultati u kvalifikacijama računaju na decimale, a ne na pune krugove. Sve su to razlozi zbog kojih ne bih puno da kalkulišem šta može da se očekuje. Pretpostavljam da će se u finale ulaziti sa 627 krugova, a kad bih postigao takav rezultat, bilo bi sjajno", kazao je Stefanović.

Od mlađih konkurenata na OI je istakao Haorana Janga iz Kine, Ištvana Penija iz Mađarske, kao i 17-godišnjeg Filipa Nepejhala iz Češke.

"Kod mlađih strelaca veliko takmičenje je mač sa dve oštrice", naveo je on i dodao da ipak mlađe strelce stavlja u krug onih od kojih najviše očekuje.

Kao favorite u svojoj disciplini je naveo Italijana Nikola Kamprijanija i Vladimira Maslenjikova iz Rusije.

Stefanovićev trener je njegov iskusniji klupski i drug iz reprezentacije Stevan Pletikosić. S druge strane, Stefanović je Pletikosićev trener, ali kako je kazao, u takvoj situaciji nema striktnog odnosa trener - strelac, već se sve radi u dogovoru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво