Štajner: Nema straha među srpskim sportistima

Olimpijske igre u Brazilu samo što nisu počele, a umesto sportskih vesti poslednjih meseci se uglavnom slušaju bezbednosne i zdravstvene preporuke. Šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije za RTS kaže da među srpskim sportistima nema straha od zika virusa i terorističkih napada na igrama u Riju.

Gostujući u Dnevniku RTS-a Damir Štajner je rekao da je najveći uspeh Olimpijskog komiteta Srbije to što su sportisti obavešteni i što nemaju strah od zika virusa. Ističe da je takva atmosfera u timu stvorena zahvaljujući blagovremenom obaveštavanju sportista i nacionalnih sportskih saveza.

"Tim Srbije danas kreće za Rio a stiže sutra. Po sletanju nas očekuje sastanak na kome će se proći svaki segment, pripreme logistike boravka i život sportista u Riju. Tu spadaju spiskovi za akreditaciju, ko ima kakav pristup, smeštaj, kontrola transporta, pošto će to biti mesto na kome će biti svi sportisti sveta", kaže Štajner.

Kako kaže izdate su preporuke za takmičare kako da se ponašaju tokom Olimpijskih igara.

"Nesporno je da Rio ima problem sa kriminalom i preporuka je da sportisti ne izlaze iz sistema Olimpijskih igara. U slučaju kada to moraju da urade sa sobom treba da nose kopiju pasoša, akreditaciju i malo novca, a ostalo ostave u smeštaju", rekao je Štajner.

Prvi članovi Olimpijskog komiteta Srbije danas putuju u Rio, kako bi se obavile finalne pripreme za najveći sportski događaj Olimpijske igre.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара