Španija se oprostila od Mundijala, Vilja se oprostio od Španije

Selekcija Španije pobedom je okončala svoj tužan nastup na Svetskom prvenstvu u Brazilu, savladavši Australiju sa 3:0. Strelac prvog gola David Vilja odigrao je poslednji meč u dresu sa nacionalnim grbom. Strelci za "furiju" još Fernando Tores i Huan Mata.

Tužno je bilo gledati svetskog šampiona kako igra utešni meč na šampionatu. Španci su ipak smogli snage da ostvare pobedu i donekle speru gorak ukus dva poraza od Holandije i Čilea u prva dva meča u Brazilu.

Istovremeno, prisustvovali smo emotivnom momentu u Kurićibi, pošto je David Vilja odigrao svoj poslednji meč u dresu sa nacionalnim grbom i sa suzama u očima otišao u istoriju. Istoriju španske reprezentacije, Mundijala, fudbala...

A upravo je David Vilja ima sreću i čast da postigne prvi pogodak na meču, i to kakav!. Španija je sa tim golom prednosti otišla na poluvreme, da bi u nastavku mrežu Australije zatresli i Fernando Tores i Huan Mata.

Tako su sva tri pogotka za "furiju" bili dela igrača koji u prva dva meča nisu dobili mnogo (ili uopšte) prilike od Visentea Del Boskea. A da jesu, možda Španci sada ne bi pakovali kofere.

I Australija je zaslužila da se spomene. Bez najboljeg igrača Tima Kejhila nisu mogli više od ubedljivog poraza. Ipak, "Sokeruzi" su pokazali na ovom šampionatu da ima nade za fudbal u njihovoj zemlji, naročito u meču protiv Holandije, na kojoj su u jednom trenutku i vodili.

Španija i Australija tako su završile takmičenje na Mundijalu u Brazilu i rekle zbogom fudbalskom ciklusu. Do neke nove prilike, do nekog novog Mundijala...

broj komentara 0 pošalji komentar