Читај ми!

Новак Ђоковић се враћа на Аустралијан опен

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић моћи ће да учествује на Отвореном првенству Аустралије, пошто је министар за имиграцију Ендрју Џајлс поништио трогодишњу забрану уласка у земљу српском тенисеру, откривају аустралијски медији, а преноси Ројтерс. За Јутарњи програм РТС-а извештавање тамошњих медија прокоментарисао је наш извештач Саша Јанковић.

У јануару 2022. године Новак Ђоковић није могао да учествује на Аустралијан опену јер није био вацинисан против ковида. Аустралијске власти су му забраниле улазак на три године и депортован је ван земље после боравка.

Тадашњи министар за имигацију Алекс Хок се није задржао на функцији после избора, а његов наследник Ендру Џајлс је одлучио да дозволи Новаку повратак у Аустралију. 

Ђоковић је требало да брани трофеј из 2021, до чега није дошло. Прилику за јубиларни 10. Аустралијан опен имаће већ на старту наредне сезоне, турнир почиње 16. јануара.

О извештавању у тамошњим медијама и реакцијама на одлуку министра за имигацију Алекса Хока за Јутарњи програм РТС-а говорио је наш извештач Саша Јанковић.  

Најбољи тенисер света се ових дана такмичи на Завршном турниру у Торину, где је стартовао победом над Стефаносом Циципасом.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара