"Ја те волим, Србијо", бадњак и божићна честитка наших тенисера

Српски тенисери обезбедили су пласман у четвртфинале АТП купа већ после два кола у групној фази. "Орлови" су победили Француску са 2-1 у победама и максималним учинком резервисали карту за Сиднеј, где ће бити организована завршница.

Одлучујући бод Србији донели су у дублу Новак Ђоковић и Виктор Троицки, који су направили изненађење против Николе Мауа и Едуара Роже-Васлана.

Ђоковић и Троицки победили су резултатом 6:3, 6:7 (5-7), 10:3, а након меча су честитали Божић свим православним верницима.

"Желео бих пре свега да честитам Божић присутним навијачима, као и свима у Србији. Христос се роди", изјавио је Троицки, после чега је наставио Новак:

"Хвала свима који су дошли на овај празник. Срећан Божић свима и хвала вам што сте остали овако дуго – и српским и француским навијачима. Ви сте права тениска публика."

Модератор је најбољег српског спортисту упитао да ли има нешто да поручи...

"Видимо се у Сиднеју", рекао је Ђоковић.

Капитен Србије Ненад Зимоњић није могао да нађе праве речи да опише оно што су његови момци урадили.

"Све се своди на храброст и тих неколико поена. Французи су одиграли вансеријски, имали неколико изузетних потеза, посебно Ник (Мау). Међутим, Новак и Виктор су били фантастични и заслужили су победу. Њу су освојили захваљујући овим предивним навијачима. Хвала свима, као да смо играли у Србији", осврнуо се Зимоњић на громогласну подршку неколико десетина Срба у Бризбејну.

За крај, наш тим се окупио, подигао бадњак и почео славље уз чувену песму "Ја те волим, ја те волим, ја те волим, Србијо..."

Први меч играли су Душан Лајовић и Беноа Пер, српски тенисер је спасао три меч-лопте, изборио одлучујући сет, али у финишу није имао снаге – 6:2, 6:7 (6-8), 6:4.

Пер је донео вођство "триколорима", пре него што је Ђоковић у свом стилу успео да изједначи.

Други рекет света је рутински победио Гаела Монфиса са 6:3, 6:2 и потом донео одлучујући бод "орловима".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи