Тим шокирао Барселону и избацио Надала у полуфиналу!

Аустријски тенисер Доминик Тим шокирао је домаћу публику у Барселони и у полуфиналу савладао Рафаела Надала. Тим је савладао Надала резултатом 6:4, 6:4 после више од два сата игре и пласирао се у финале, у којем ће снаге одмерити са Данилом Медведевим.

Дуел на стадиону који носи име по Рафаелу Надалу почео је мирно, али је од старта било јасно да Аустријанац има шансе, посебно јер Шпанац не игра на препознатљивом нивоу од почетка сезоне на шљаци.

Изгубио је у полуфиналу Монте Карла, у престоници Каталоније се мучио, па је Доминик његов први пад искористио у петом гему. Сјајним и снажним ударцима је дошао до три везане брејк лопте, Рафа је неутралисао две, али је трећа била срећа за Тима и прешао је у вођство.

Лако је освајао гемове на свој сервис, у седмом гему пропустио још четири прилике да одузме сервис ривалу, међутим то га није омело и након сат времена игре је повео 1-0 у сетовима.

Видело се да је "Бик са Маљорке" уздрман, у уводном гему другог сета је спасао још две шансе, али никако није проналазио ритам у нападу.

Тим је много лакше долазио до гемова у којима је имао почетни ударац и брзо пребацивао притисак на другу страну. Поново је пети гем био пресудан – другу шансу је момак из Винер Нојштата искористио и потом уз ситне проблеме привео меч крају.

Ово је био трећи тријумф Тима над Надалом на најспоријој подлози у последње три године, након Рима 2017. и Мадрида 2018. Смањио је на 8-4 у међусобном скору.

Противник у борби за титулу биће му Данил Медведев, који је са 6:4, 3:6, 7:5 био бољи од Кеија Нишикорија. Млади Рус ће већ играти треће финале ове сезоне, пошто је претходно изгубио у Бризбејну баш од Јапанца, а у Софији дошао до трофеја тријумфом над Мартоном Фучовичем.

Турнир у престоници Каталоније игра се за наградни фонд од 2.324.905 евра.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво