Новак надиграо Созу, следи дуел са Џумхуром

Ђоковић – Соза 2:0 (7:5, 6:1). Новак Ђоковић је успешно започео поход у Паризу. У другом колу надиграо је Португалца Жоаа Созу. Наредни ривал нашег тенисера је Дамир Џумхур из БиХ. Да би после овог турнира стигао до броја један на АТП листи нашем асу је потребно да забележи победу више од Шпанца Рафаела Надала.

Новак Ђоковић је савладао Портигалца Жоаа Созу и пласирао се у треће коло. Противник је пружио снажан отпор у првом сету, константно је претио на Новаков сервис, ипак, наш ас је контролисао те нападе, и искористи своје шансе. У другом сету на терену је постојао само Новак Ђоковић, Соза је тек на тренутке успевао да парира нашем тенисеру, ипак то није било довољно да озбиљније запрети.

Новак је силовито ушао у меч и већ у четвртом гему стигао до брејка. Португалац се није предавао, већ у наредном гему пропустио је три везане брејк лопте. Ипак Соза успева да врати брејк у седмом гему и смањи на 4:3. Новак је прпустио своје шансе да врати брејк предности, па је противник стигао до изједначења.

Настављена је велика борба, оба тенисера су притискала сервис епротивника, Португалац је пропустио своју шансу да стигне до предности. У дванаестом гему Ђоковић је искористио прву сет лопту на сервис противника - 7:5.

Наш тенисер је одлично започео други сет, уз два брејк експресно је стигао до предности од 5:0. Потом је рутински привео меч крају за коначних 6:1 у другом сету.

Противник Новака Ђоковића у трећем колу је Дамир Џумхур из БиХ. Тај дуел на програму је у четвртак.

Ток меча:

22.23 - Крај меча. Новак осваја свој сервис, за коначних 6:1 у другом сету.

22.14 - Соза са нулом осваја свој сервис 5:1.

22.10 - Соза користи неколико грешака нашег тенисера и осваја прву брејк прилику у другом сету. Ђоковић успева да се извуће. После још једног изједначења, Соза осваја и другу брејк прилику, поново се наш тенисер брани, а потом осваја другу гем лопту, користи је и води са 5:0.

22.00 - Након освојеног свог сервиса Новак долази до два брејка предности - 4:0.

21.55 - Наш тенисер одузима сервис противнику и стиже до раног брејка - 2:0.

21.51 - Ђокоивћ је сигуран на старту другог сета, 1:0.

21.44 - На сервис противника Новак осваја прву сет лопту, користи је - 7:5.

21.38 - У наредном гему Соза долази до брејк шансе, наш тенисер успева да се извуче, изјендачење. Новак везује још два поена и осваја гем, 6:5.

21.32 - Противник је сигуран на свој сервис, 5:5.

21.28 - Ђоковић поново осваја гем са нулом, 5:4.

21.26 - Сада Новак напада и осваја две везане брејк шансе, прпушта их, изједначење. Новак потом пропушта још две брејк лопте. Соза везује још два поена и решава гем у своју корист, 4:4.

21.18 - Противник поново притиска сервис нашег тенисера и опет осваја три везане брејк лопте. користи прву и враћа брејк, 4:3.

21.15 - Соза осваја свој сервис и прекида серију нашег тенисера - 4:2.

21.10 - У наредном гему Португалац узвраћа, долази до три везане брејк шансе. Новак успева да се извуче, изједначење. Уследило је још једно изједначење након предности за Ђоковића. Потом наш тенисер везује још два поена и решава гем у своју корист, 4:1.

21.03 - Новак напада сервис противника и користи прву брејк лопту на мечу, 3:1.

20.59 - Ђоковић без изгубљеног поена осваја сервис - 2:1.

20.57 - Португалац осваја свој сервис гем, 1:1.

20.54 - Новак без већих проблема осваја уводни гем - 1:0.

20.52 - Почео је меч, први је на сервису наш тенисер.

20.18 - Крај меча. Раонић - Тсонга 2:1 (6:7, 7:6, 7:6). Ускоро очекујемо да се на терену појаве Ђоковић и Соза.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара