Читај ми!

Дончић зауставио „Ратнике“, Бруклин надиграо Индијану

Словеначки репрезентативац Лука Дончић наставио је да предводи тим Даласа и у победи над Голден стејтом са 99:82 у мечу који је био посвећен Даласовим повлачењем броја 41 у знак чувеног Немца Дирка Новицког. Тим Бруклина надиграо је Индијану са 129:121 на гостовању, а меч је обележио Кајри Ирвинг који је са Кевином Дурентом био најефикаснији играч у својој првој утакмици сезоне.

Лука Дончић је наставио серију одличних игара и поново био најефикаснији играч неча са 26 постигнутих поена уз осам асистенција и седам скокова.

Одличну подршку је имао у целом тиму који је успео да заустави тим „Ратника" и дозволи им да само на кратко поведу средином треће четвртине а потом преузму вођство и одрже га до коначне победе.

Доријан Фини-Смит меч је завршио са 17 поена и девет скокова, Џејлен Брансон је убацио 15 поена а Тим Хардавеј Јуниор постигао је 14 поена.

Један од узрока пораза Голден стејта је и нешто слабија игра Стефа Карија који је меч завршио са за њега скромних 14 поена уз девет скокова и пет асистенција. Ендрју Вигинс је убацио 17, Гери Пејтон Други 11 поена уз 11 скокова, а Немања Бјелица је у игри боп 14 и по минута током којих је постигао четири поена уз три скока, једну асистенцију и једну украдену лопту.

Даласу је ово била четврта узастопна победа којом се учврстио на петом месту Западне конференције са 20 победа и 18 пораза, а Голден Стејт је и даље најбољи у лиги.

Победа Бруклина над Индијаном са 129:121 на гостовању био је први меч Кајри Ирвинга у овој сезони јер му је тим дозволио да игра на гостовањима за која није потребно да је играч вакцинисан.

Сјајни бек и један од најбољих играча лиге је одлично искористио 32 минута на паркету и у тандему са Кевином Дурентом предводио тим до победе.

Ирвинг је меч завршио са 22 поена, четири асистенције, три скока и три украдене лопте, а Дурент је био најефикаснији са чак 39 поена уз осам скокова и седам асистенција.

У редовима Пејсерса трипл-даблом се истакао Домантас Сабонис са 32 поена, 12 скокова, 10 асистенција, а Ленс Стивенсон је постигао 30 поена.

Нетси су тако прекинули низ од три узастопна пораза, па сада имају 24 победе и 12 пораза и други су на Истоку, док је Индијана у серији пораза, којих укупно има 25 у 39 мечева и све је даље од плеј-офа.

У поразу Оклахоме у Минесоти са 90:98 Алексеј Покушевски је завршио са четири поена и два скока за 14 и по минута у игри.

Утакмице НБА лиге:

Шарлот - Детроит 140:111
Орландо - Филаделфија 106:116
Вашингтон - Хјустон 111:114
Бостон - Сан Антонио 97:99
Далас - Голден Стејт 99:82
Индијана - Бруклин 121:129
Милвоки - Торонто 111:117
Минесота - Оклахома 98:90
Денвер - Јута у току
Портланд - Мајами у току
Сакраменто - Атланта у току

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво