Партизан након драме освајач "Жућкове левице"

Кошаркаши Партизана одбранили су трофеј Купа Радивоја Кораћа, пошто су у финалу савладали Црвену звезду са 76:74, поенима Лендејла са линије за слободна бацања у последњој секунди меча. За најкориснијег играча проглашен је Алекс Ренфро.

Сјајно финале Купа Кораћа одиграно је ове године у Нишу. Утакмица у којој је све време владала резултатска клацкалица ушла је у веома неизвесну завршницу, у којој се боље снашао Партизан, односно Џок Лендејл, који је са линије за слободна бацања донео трофеј црно-белима.

Алекс Ренфро и Џок Лендејл постигли су по 18 поена у редовима Партизана, док су се у Звезди истакли Берон са 18, Давидовац и Регланд са по 17 поена. 

Веома тврда утакмица, а поготово прво полувреме играло се у "Чаиру", одбране су биле на веома високом нивоу, док су у нападу обе екипе имале великих потешкоћа са дистанце.

Други део сусрета донео је потпуни обрт. Партизан је стекао највећу предност на мечу од девет поена на крилима Величковића, Ренфроа и Гагића, а Звезда је потом почела да погађа за три поена и резултатски се потпуно вратила.

Последња четвртина донела је доста неизвесноти. Регланд је преузимао одговорност почетком четвртине, док је Берон фантастичним шутем за три константно смањивао предност Партизана и држао Звезду у игри.

Партизан је имао четири поена предности минут и по пре краја меча, али је Звезда до изједначења дошла две секунде пре истека времена.

У једном веома "дивљем" поседу, пет секунди пре краја, Добрић је промашио два слободна бацања, потом Перпероглу је промашио један тежак шут са полудистанце, али се лопта одбила до Добрића, који је био сам на зицеру и донео изјендачење.

Берон је фаулирао Лендејла две стотинке пре краја, а Аустралијанац је био миран и сигуран са пенала.

Партизан је одбранио трофеј Купа Кораћа и тако освојио седму "Жућкову левицу".

Овако је протекао меч: 

18.55 – Крај меча, Партизан је освајач Купа Кораћа. У финалу је савладао Црвену звезду са 76:74.

18.26 – Крај треће четвртине, Звезда води 57:55. Трећа четвртина донела је потпуну промену ритма утакмице, али и резултата. Партизан је на почетку деонице стекао највећу предност на мечу у износу од девет поена. Давидовац је потом вратио Звезду у живот, а онда јој дао и предност са чак 11 поена у четвртини. Обе екипе почеле су да знатно више погађају са дистанце.

18.07 – Настављен је меч...

17.52 – Завршено је прво полувреме Партизан води са 37:33. Финални меч за сада карактеришу ефикасне одбране и не толико ефикасни напади на обе стране. Партизан за сада ствара предност на ниском посту, коју доносе Величковић и Гагић (шест и осам поена). Звезда се доста мучи са дистанце, пошто је погодила једну од 12 покушаних тројки, а у игри их одржава расположени Регланд (осам поена и пет асистенција).

17.22 – Завршена је прва четвртина, Партизан води 19:18. Ниш је домаћин веома тврдог финала за сада. Погођена је само једна тројка (Си), а готово сви поени долазе из рекета или са слободних бацања. Екипе су се смењивале у вођству, али је Партизан чешће имао предност.

17.09 – На половини прве четвртине Партизан води са 6:4. Игра се веома тврдо, са мало поена, а сваки за сада је постигнут из рекета.

17.00 – Након интонирања химне Србије и судијског подбацивања, почело је финале Купа Кораћа.

16.45 – Кошаркаши обе екипе изашли су на терен. У току је загревање, меч ускоро почиње...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво