Партизан изгубио од Зенита у Санкт Петербургу

Зенит – Партизан 75:71. Кошаркаши Партизана изгубили су од Зенита у гостима, иако су одиграли одлично прво полувреме. Руска екипа великом серијом стигла до убедљиве предности, црно-бели нису могли више од неизвесне завршнице. Наредни меч Партизан игра на свом терену против Валенсије 21. новембра.

Кошаркаши Партизана забележили су пети пораз у Групи Ц Еврокупа, пошто су у мечу седмог кола изгубили од Зенита 75:71.

Црно-бели нису одиграли лош меч, осим крајем треће и почетком последње четвртине, када је руски тим направио одлучујућу предност на мечу.

Партизан је одлично одиграо прво полувреме. Изабраници Андрее Тринкијерија имали су у једном тренутку и девет поена предности, а на велики одмор отишли су са вођством од 44:40.

Ипак, финиш треће деонице, у којој су црно-бели постигли само десет поена, и почетак псоледње четвртине обележила је велика серија Зенита, који је у једном тренутку стигао до 15 поена предности 69:54.

Партизан је у финишу успео да стигне предност ривала. Тројком Вање Маринковића гости су стигли на само четири поена минуса, касније и на два, али је Зенит ипак сачувао предност и забележио четврту победу у такмичењу.

Најефикаснији у тиму Партизана био је Вања Маринковић са 11 поена, али је први погодак из игре забележио у 35. минуту. Маркус Пејџ додао је десет поена, а Алексеј Николић и Банџа Си по девет.

Најбољи на мечу био је Сергеј Карашев са 21 поеном, Трушкин је постигао 12, а Валијев 11 у тиму Зенита.

Црно-бели до краја првог дела такмичења имају још три утакмице, две у Београду, па није немогуће да се домогну четвртог места које води у другу фазу.

Ипак, за тако нешто биће потребно и мало среће, односно лоши резултати Трента и Турк Телекома, екипа са којима се Партизан бори за четврто место у групи.

Велики корак напред у остваривању циља црно-бели могу да направе већ наредне седмице, када у Београд стиже водећа Валенсија.

Овако је протекао меч у Санкт Петербургу:

19.43 – Ушли су црно-бели у егал завршницу, али нису успели да направе преокрет – Зенит је победио 75:71.

19.34 – Имао је Зенит 15 поена предности (69:54), али је Партизан на средини последње деонице успео да спусти предност ривала на 70:62.

19.18 – Лоша четвртина за Партизан, па Зенит сада води 58:54.

Црно-бели су постигли само десет поена за десет минута и са заостатком улазе у последњу четвртину. 

Пејџ је једини двоцифрен у црно-белом тиму са 10 поена, Си има девет, Јанковић осам. карашеву, који је постигао 19 поена придружио се Џенингс са осам.

19.09 – Мало поена на старту другог полувремена, Партизан на средини треће деонице води 50:48.

18.58 – Настављен је меч.

18.43 – Полувреме у Санкт Петербургу, Партизан води 44:40.

Имали су црно-бели и девет поена предности у једном тренутку, али је Зенит до полувремена успео да смањи вођство.

Пејџ и Јанковић постигли су по осам поена, Си седам, а Гавриловић шест. На другој страни расположен је Сергеј Карашев са 15.

Партизан одлично шутира тројке (5/9), док је бољи од противника и у скоковима и у асистенцијама. Црно-бели имају чак девет изгубљених лопти, а Зенит само једну.

18.30 – Средина друге четвртине, Партизан води 31:27.

18.17 – После прве четвртине Партизан води 22:20.

Држе црно-бели предност од почетка меча, највише захваљујући шуту за три поена (4/7).

Јанковић је најефикаснији са осам поена (две тројке), Лендејл је постигао четири, Си и Пејџ по три. На другој страни Карашев је постигао седам поена.

18.07 – Добар почетак црно-белих, који после пет минута игре воде 10:6.

18.00 – Почео је меч у Санкт Петербургу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво