Звезда са Дангубићем у Барселони: Растерећено на победу

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић, пред гостовање код Барселоне у Евролиги, поручио је да очекује да његов тим у растерећеном ритму пружи добру партију. Утакмица 25. кола Евролиге између Барселоне и Црвене звезде игра се у петак од 21 сат.

Црвено-бели су пут Шпаније кренули у среду, дан раније него иначе због штрајка авио-компаније и контроле лета на аеродрому у Риму, па ће имати довољно времена за припрему утакмице са тимом који са клупе води бивши тренер Звезде Светислав Пешић.

"Одиграли смо већ преко 50 утакмица у овој сезони, променило се доста тога у обе екипе. И код њих, али и у нашим редовима, где су играчи добили улоге... Осигурали смо прво место пред плеј-оф АБА лиге и с те стране смо максимално растерећени. Управо и због тога желимо да одиграмо добар меч и да из тога покушамо да дођемо до доброг резултата и останемо у трци за плеј-оф", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Алимпијевић каже да се, одмах по доласку Пешића, у Барселони виде позитивни помаци, што најбоље говори освојен трофеј Купа краља.

"Дефанзивно је екипа подигла ниво и подизаће форму за национално првенство. Иако су имали неке поразе у Евролиги после великих победа у Купу, очекујем да ће сигурно одиграти у много бољем ритму дуел са нама", истиче Алимпијевић.

Првак Србије и Јадрана комплетан је у Барселони јер се од повреде опоравио Немања Дангубић.

"У свакој утакмици хоћемо победу, па и у наредној, против Барселоне. Имају квалитетан састав, али ми желимо да одиграмо добар меч, мирно и концентрисано да дођемо да победимо. Јесмо их савладали у првој утакмици, али доста тога се променило од тада, дошао им је Пешић, освојили су Куп и види се напредак. Неће нам бити лако, идемо без притиска и да се покажемо у правом светлу", закључио је Дангубић.

Утакмица 25. кола Евролиге између Барселоне и Црвене звезде игра се сутра од 21 сат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво