Звезда: Даш крв и добијеш карту за Краснодар

Фудбалски клуб Црвена звезда у уторак и среду на стадиону Рајко Митић организоваће традиционалну добровољну акцију давања крви “Црвено-бела крв”. Сви даваоци крви на поклон добиће улазницу за реванш меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе између Црвене звезде и Краснодара који се игра у четвртак од 21 сат.

"Добровољно давање крви у уторак и среду биће могуће од 9 до 18 сати. Нове залихе крви су увек неопходне. Зато се акција „Црвено-бела крв" у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије организује већ 12. пут. Свака претходна имала је изузетан одзив и верујемо да ће тако бити и овог пута", наводи се на званичном сајту Звезде.

Како се додаје, крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година, с тим да је потребно да буду здраве, наспаване и да обедују пре давања крви, као и да не буду под дејством алкохола и других опијата.

"Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири месеца за особе женског пола", поручују са "Маракане".

И ФК Партизан је такође на стадиону у Хумској организивао акцију давања крви у сарадњи са Институтом за трансфузију Србије, а крв су дали и фудбалери на челу са тренером Мирославом Ђукићем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво