Хумана акција Партизана, и фудбалери добровољно дали крв

Фудбалери и тренери Фудбалског клуба Партизан одазвали су се позиву Института за трансфузију Србије и прикључили се акцији добровољног давања крви у ресторану на источној трибини стадиона у Хумској.

Они су на стадиону Партизана добровољно дали крв због алармантности на на коју су указали београдске здравствене установе.

"Ова акције су заиста хумане. Ми смо успели да нађемо времена да се одазовемо позиву. Дошли смо да помогнемо колико смо у могућности и Граду Београду обезбедимо довољне количине крви и поред тога што у четвртак имамо једну д најважнијих утакмица", рекао је клупски лекар Илија Росић.

Он је навео да ће фудбалери Партизана данас имати слободан дан, како би се у наредних 24 до 48 сати у потпуности поравили.

"Потребно је само да уносе више течности. Ово су све млади људе без проблема", рекао је Росић.

Тренер Партизана Мирослав Ђукић казао је да му је изузетно драго што су се људи у клубу одазвали позиву.

"Распоред је густ, али смо нашли времена. Свима нам је драго што можемо да помогнемо, а црно-бела крв је квалитетана", рекао је Ђукић уз осмех.

И ФК Црвена звезда је за уторак и среду на стадиону Рајко Митић заказао традиционалну добровољну акцију давања крви под слоганом "Црвено-бела крв". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво