Вејд Јанг одушевио Србију

Србију је у мају посетио један од најбољих светских мотоциклиста у тркама издржљивости, Вејд Јанг, који је на Тари возио нашу XРос Челенџ трку.

Вејд Јанг је годинама уназад један од 10 најбољих хард ендуро возача на свету. 23-годићњи Јужноафриканац мотоциклизмом се бави од своје девете године, а у историју хард ендура уписао се већ са 16 година када је постао најмлађи возач који је победио на трци Рооф Оф Африца, која је најстарија хард ендуро трка на свету.

"Прошле године сам победио и на овој изузетој трци у вашој земљи, која је одлично организована. Поучен тим искуством, дошао сам и ове године на Тару, на ову врло тешку трку и драго ми је што за разлику од прошле године неће бити кише", рекао је Вејд Јанг.

На трци Рооф оф Африца Јанг је потом тријумфовао још два пута, а у претходних неколико година пео се на подијум највећих енудро такмичења, а од прошле године је и најмлађи возач који је победио на трци Ред Бул Романианс.

"Драго ми је што сам поново у Србији, ово је прелепа земља, народ је сјајан. Допада ми се Београд, овде осећам сјајну енергију, и срећан сам што сам поново у вашој земљи."

Прошле године Вејд Јанг је први пут био и на Тари где је победио на нашој XРос Челенџ трци. Непосредно пре трке одржао је хард ендуро радионицу где је своје знање несебично поделио са локалним возачима.

"Србија је релативно нова земља у овом спорту, али су такмичари изузетно талентовани и посвећени. Имају изузетан потенцијал и из године у годину све више напредују."

На овогодишњој трци Xрос Челенџ, Вејд Јанг је у прелепим пределима Таре оправдао улогу фаворита и одбранио титулу. Други је био Теодор Кубакчијев из Бугарске, док је треће местео припало Матији Зецу из Хрватске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво