Савршен старт Борковића у ТЦР шампионату

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић остварио је савршен старт у својој првој сезони шампионата ТЦР Европа. Борковић је у Хyундаи и30 Н са бројем 62 на стази Пол Рикар у Ле Кастелеу фантастичном вожњом првог дана нове сезоне успео да се домогне максималних 30 поена, пошто је освојио пол позицију у квалификацијама (5 бодова), а затим и прво место у првој од две трке премијерног викенда (25 бодова).

Иако је у Француску дошао само два месеца после напрснућа ноге и без упознавања са новим аутомобилом, Борковић је донео одлуку да вози овог викенда.

И већ у квалификацијама, Дуца је заблистао. Након тренинга у петак и навикавања на ауто и стазу, Борковић је ушао у другу сесију квалификација (као један од 12 најбржих) и направио време за памћење - 2:13.781, што је за готово пола секунде било брже од првог конкурента.

Успех у квалификацијама није само донео Панчевцу пол позицију на првој трци, већ и драгоцених пет бодова у шампионату.

Борковић је стрепео пред старт трке будући да није имао прилику да га увежбава, међутим, зебња је брзо одагнана када је српски ас сачувао водећу позицију испред Нађа и Асконе, који су у наставку трке морали да се помире да је прво место резервисано за Борковића. Србин је прошао први кроз циљ након 23 минута и додатног круга вожње, како предвиђају правила овог шампионата.

"Пресрећан сам почетком сезоне. Морам да признам да сам био уплашен јер нисам возио још од Дубаија прошле сезоне и да сам јуче први пут сео у нов ауто. Одвезао сам савршен круг у квалификацијама, али ме бринуо старт и потрошња гума јер нисам дуго возио Јокохаме. Првих пар кругова нисам знао колико могу да будем агресиван, па је Нађ, изванредан возач, успео да ми се приближи. Међутим, од 4. круга сам ушао у ритам и рутински привео трку крају, упркос проблемима са радио везом и немогућношћу да чујем савете из бокса. Сутрашњу трку стартујем као 10, а пошто су свима усијане главе, циљ ми је да сачувам ауто од судара и пробијем се колико је могуће напред, не бих ли освојио још који бод и завршио викенд као првопласирани у шампионату. Хвала свим навијачима, спонзорима, мојој Србији и мом Панчеву на подршци. Надам се добрим вестима у наставку сезоне", изјавио је Борковић после суботње трке.

Химна "Боже правде" слушала се у Душанову част у Француској, што је сјајна увертира у наставак сезоне у којој армија Борковићевих навијача очекује нове успехе српског спорта.

Следећа трка на програму је већ у недељу од 15.50 уз директан пренос на РТС 2. Борковић ће стартовати са десете позиције будући да пропозиције налажу обрнути поредак најбрже десеторице у квалификацијама.

Наредни викенд ТЦР Европе биће вожен у холандском Зандворту, 20. и 21. маја, уз директне преносе на програмима Јавног сервиса Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво