Да ли је на помолу велики повратак Роберта Кубице?

Пољски возач Роберт Кубица обавиће овог месеца дводневна тестирања у екипи Вилијамс, како би се утврдило да ли може поново да се такмичи у Формули 1 после тешке повреде руке.

Кубица (32) се није такмичио у Формули 1 још од 2011. године, када је задобио тешке повреде десне руке у несрећи на релију. Пољак има ограничене покрете десног есктремитета.

Он је овог лета у три наврата теситрао болиде Реноа, али француским тим је после тога одлучио да заврше сарадњу.

Екипа Вилијамса сада жели да га процени и евентуално ангажује као замену за Фелипеа Масу, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Кубица ће обавити тестирања на Силверстону, после трке у Јапану у недељу, а потпуну процену Вилијамс ће донети после тестирања на Хунгарорингу, за које се очекује да ће бити затворена за јавност.

Вилијамс је одбио да коментарише ове наводе.

Током тестирања Кубице, челници екипе упоређиваће његове резултате са резултатима резервног возача Вилијамса Пола ди Ресте. Кубица ће возити један дан, а Ди Реста други дан тестирања.

Такође и Ди Реста има шансу да потпише уговор с Вилијамсом за следећу сезону, али осим ако се нешто не промени, челници екипе ће бирати измедју Масе и Кубице, навео је ББЦ. Осим Масе, за Вилијамс ове сезоне вози и Ленс Строл.

Рено је у августу саопштио да има много нерешених питања око спремности Кубице да се врати у Формулу 1. Његов менаџер рекао је да је Кубица спреман и да ће током тестирања у Вилијамсу то доказати.

Главна питања везана су за јачину и покретљивост његове десне руке, а Вилијамс жели да утврди да ли Пољак може да управља болидом током тешких трка, односно честих и захтевних скретања, којих има неколико на Хунгарорингу.

број коментара 0 пошаљи коментар