Хамилтон на Монци до рекордне 69. пол позиције

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон освојио је пол позицију у трци за Велику награду Италије. Други и трећи на старту биће возачи Ред Була Ферстапен и Рикардо.

Британац је најбржи круг у Монци прешао за минут и 34,660 секунде. Хамилтон је је тако освојио рекордну 69. пол позицију у каријери.

С друге позиције на сутрашњој трци за ВН италије стартоваће возач Ред Була Макс Ферстепен, док је његов тимски колега Данијел Рикардо заузео треће место.

Ленс Строл из Вилијамса остварио је четврто најбоље време, док је пети био Естебан Окон из Форс Индије.

Лидер у генералном пласману, возач Ферарија Себастијан Фетел стартоваће са осмог места, док ће му друштво у четвртом стартном реду правити тимски колега Кими Раиконен на седмом месту, а шести Валтери Ботас из Мерцедеса.

Квалификације су вожене по изузетно влажној стази, а и сам почетак каснио је скоро три сата због јаке кише.

Трка за Велику награду Италије возиће се у недељу од 14.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво