Читај ми!

Милош Павловић на трци 24 часа Дејтонe

Српски аутомобилиста Милош Павловић, официјелни возач Ламборгинија, следећег викенда званично започиње сезону 2017. године наступом на чувеној трци издржљивости Ролекс 24 сата Дејтоне, која стартује у суботу, 28. јануара.

Милош се већ неколико недеља озбиљно припрема за наступ на трци. Биће први возач са ових простора и са српском лиценцом који ће се појавити на тако великом аутомобилистичком догађају у САД.

Београђанин практично није имао паузу између две сезоне, с обзиром да је обавезе у осталим Ламборгинијевим програмима имао до последње недеље децембра. Наш ас ће на трци у Дајтони први пут наступати као део Грассер тркачког тима, а Павловић и остатак екипе већ су били у Дајтони пре десетак дана, где су возили прве тренинге, упознали се са стазом, легендарним комплексом и читавом атмосфером која их очекује већ за неколико дана.

Процене су да ће на самој стази трку пратити око 250.000 гледалаца.

"Јако сам срећан што ми је указано поверење да представљам Ламборгхини као и своју земљу Србију на једној од најважнијих и најчувенијих трка на свету, 24 часа Дајтоне. За мене је наступ на овом такмичењу права част! Ово је уједно и историјски тренутак за наш аутоспорт", рекао је Павловић.

Уз трку 24 часа Ле Мана, трка у Дајтони је једна од најпознатијих и најпрестижнијих трка издржљивости на свету, а уз 500 миља Индијанаполиса и 500 миља Дајтоне (на овалној стази), спада међу најчувеније у Сједињеним Америчким Државама. Вози се од 1962. године, а ово је њено 55. издање.

Експерти кажу да са овогодишњом трком почиње нова ера са новим аутомобилима у класи прототипова, као и бројним новим такмичарима у ГТ класама.

Павловић, Грасер тркачки тим и осам аутомобила "ламборгини хјурикејн" налазе се у најбројнијој ГТД класи, у којој ће наступити чак 27 посада. За трку је у четири категорије, иначе, пријављено укупно 55 аутомобила...

Милош у Дајтону путује у уторак, а читав програм на стази почиње већ у среду. Први тренинзи и квалификације возе се у четвртак, а сама трка стартује у суботу, 28. јануара, у 14 часова по локалном времену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво