Премијер Јапана: Угостићемо Олимпијске игре без проблема

Јапан се и даље припрема да на лето угости учеснике Летњих олимпијских игара, изјавио је јапански премијер Шинзо Абе, упркос порасту забринутости у свету да ли треба одржати Игре с обрзиром на избијање епидемије корона вируса, јавља Ројтерс.

Абе и његова влада сматрају да Олимпијске игре треба да буду одржане, иако су други светски спортски догађаји отказани или одложени.

"Савладаћемо ширење инфекције и, како је планирано, угостићемо без проблема Олимпијске игре", рекао је Абе на конференцији за медије у Токију.

Он је додао да одлагање или отказивање Игара није уопште било тема његовог телефонског разговора са америчким председником Доналдом Трампом, који је раније изјавио да би такмичење требало одложити за годину дана.

Абе је рекао да Јапан блиско сарађује с Међународним олимпијским комитетом (МОК), који ће донети коначну одлуку да ли ће Игре бти одржане, као и са Светском здравственом организацијом.

Он је указао да је релативно мали број оболелих од коранавируса у Јапану и да није потребно прогласити ванредно страње, иако му је парламент дао овлашћења да предузме хитне мере, као што су затварање школа, забрана масовних окупљања и обезбеђивање медицинских средстава.

У Јапану је до суботе увече регистрован 21 оболели од коронавируса, односно укупно 1.443, од којих је 28 умрло.

Међутим, како наводи ТВ ХНК, од заражених је 697 са крузера "Dajmond prinses".

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара