Невена Игњатовић носи српску заставу у Пјонгчангу

Извршни одбор Олимпијског комитета Србије одлучио је данас да носилац заставе Србије на церемонији отварања Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу буде Невена Игњатовић, којој ће ово бити треће олимпијске игре на којима наступа.

Извршни одбор ОКС, којим је председавао председник ОКС Божидар Маљковић, донео је одлуку о критеријумима и листама категорисаних спортиста у оквиру програма "Токио 2020", Програма развоја зимских спортова и Развојног програма ОКС за 2018. годину, чиме су се стекли услови за спровођење и финансирање програма наших најбољих спортиста у овој години.

Чланови Извршног одбора ОКС данас су потврдили да су до краја квалификационог циклуса критеријуме за наступ на Зимским олимпијским играма у Јужној Кореји испунили Невена 

Игњатовић, Марко Вукићевић, Марко Стевовић (алпско скијање) и Дамир Растић (нордијско скијање).

Стручне службе ОКС ће у складу са одлуком Извршног одбора ОКС, а на основу доступних квота Међународне скијашке федерације (ФИС) пријавити финални број спортиста који ће наступати за Србију на Зимским олимпијским играма.

Претходница Мисије Србије за Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу из Београда креће 31. јануара, док спортисти и тренери у Јужну Кореју крећу 2. фебруара.

Усвојени су критеријуми за наступ спортиста Србије на Медитеранским играма у Тарагони које се одржавају у периоду између 22. јуна и 1. јула ове године.

За носиоца програма Развоја националне спортске структуре Олимпијске солидарности одређен је Савез за синхроно пливање Србије, а Стрељачки савез за летеће мете ће бити носилац програма "Технички курс за тренере Олимпијске солидарности".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво