Руси хоће под својом заставом на ЗОИ

Водећи руски спортски званичник затражио је од Међународног олимпијског комитета (МОК) да промени одлуку о забрани државне заставе на олимпијским играма у Пјонгчангу, пише Асошијетед прес (АП).

Алишер Усманов, председник Међународне мачевалачке федерације, рекао је да правни принцип "Нема казне без кривице" значи да ће недопингованим руским спортистима бити оспорена "базична људска права".

"Дискриминација у било ком облику или форми супротна је принципима Олимпијског покрета. Одлука МОК свакако чини недопинговане руске спортисте неравноправнима на борилиштима према спортистима из других држава".

Усманов је написао отворено писмо члановима Извршног одбора Међународног олимпијског комитета.

Комитетом председава Томас Бах који је олимпијски победник у мачевању.

МОК je усвојио ове недеље опсежне казне Русији због организованог допинга на Играма у Сочију 2014.

Једино руски спортисти којим акредитције изда МОК, моћи да се такмиче на играма од 9. До 25 фебруара, као "спортисти из Русије" у неутралним унифомама и без заставе и химне.

Усманов је затражио од МОК да дозволи руским освајачима златних медаља " да досегну свој сан и виде заставу отаџбине на небу Пјончанга".

Узбекистнски олигарх по рођењу дугогодишњи је близак савезник руске владе и председника Владимира Путина.

Усманов је такође мањински власник енглеског фудбалског клуба Арсенал али је одбио место у борду директора, пише АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво