АП: Ђоковић може до злата, али не и кошаркаши и Ивана Шпановић

Америчка новинска агенција АП објавила је интерну прогнозу освајача медаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, на којој је Србија кандидат за три златна и пет бронзаних одличја.

Највећи фаворити за златне медаље од српских спортиста су, по оцени АП-а, тенисер Новак Ђоковић, ватерполо репрезентација и мушки кајакашки двојац на 200 метара.

Ђоковић је први фаворит у мушком синглу, испред Британца Ендија Марија и Гаела Монфиса из Француске. То је једини српски представник у тенису кога АП види као освајача медаље.

Ватерполо репрезентацију Србије цела светска спортска јавност види као првог фаворита у Рију, а АП јој је предност дао испред Црне Горе и Хрватске, којима прогнозира сребрну и бронзану медаљу.

АП је прогнозирао да ће златну медаљу освојити и српски кајакаши Небојша Грујић и Марко Новаковић у дисциплини К2 200 метара.

Српски кајакаши ће, ако се остваре процене агенције АП, имати успеха у Рију, пошто је прогнозирано и да ће Марко Томићевић и Миленко Зорић освојити бронзану у дисциплини К2 на 1.000 метара.

Такође, највећи кандидат за бронзану медаљу у женској конкуренцији у двоседу на 500 метара, су Николина Молдован и Милица Старовић.

Као освајача бронзане медаље, АП је навео Андреу Арсовић у дисциплини ваздушна пушка на 10 метара и Бобана Величковић на истој раздаљини пиштољем.

Треће место је прогнозирано и Милици Мандић у теквондоу у категорији више од 67 килограма.

АП не види Ивану Шпановић као кандидаткињу за прва три места у скоку удаљ, где је прогнозирано да ће злато и сребро освојити Американке Бритни Рис и Тијана Бартолета, а бронзу Брук Стратон из Аустралије.

Медаља се не прогнозира ни српским кошаркашима, где је по оцени АП-а први фаворит САД, а потом следе Француска и Шпанија.

У женској кошаркашкој конкуренцији су то САД, Аустралија и Француска, која је прошлог лета поражена од Србије у финалу Европског првенства.

Србија ће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, које ће се одржати од 5. до 21. августа, имати 103 такмичара у 14 спортова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво