Читај ми!

Razmena regionalnih multimedijalnih sadržaja

Budimpeštanska Srpska "Varoš RTV" od 22. februara i zvanično su deo Dunavske medijske mreže, platforme koju je pokrenula Radio televizija Vojvodine, a koja za cilj ima razmenu multimedijalnih sadržaja medijskih servisa i produkcijskih kuća podunavskog regiona.

Medijski portal Srpske Varoš RTV iz Budimpešte odnedavno je deo ove velike porodice, a protokol o pristupanju DMM potpisali su 22. februara u Novom Sadu, dr Miodrag Koprivica, generalni direktor Radio-televizije Vojvodine i Diana Đurić, direktorka Varoš RTV-a. Na taj način, televizijski i ostali prilozi budimpeštanske Varoš RTV emitovaće se kao i do sada u Mađarskoj i na javnom servisu Radio-televizije Vojvodine, a osim toga i na televizijskim kanalima više podunavskih zemalja koje su članice Dunavske medijske mreže.

„Želim da istaknem da je saradnja Radio-televizije Vojvodine i Varoš televizije na jednom zavidnom nivou i mi se trudimo da taj nivo podignemo još više! Osposobljavajući se i mi kao RTV i omogućavajući kolegama iz Varoš televizije da prate sve ovo što je predmet našeg obostranog interesovanja. Zadatak nam je da se Radio-televizija Vojvodine ponovo vrati u kuću evropskih stanica i u tome smo uspeli. Mi smo jednu našu staru ideju da budemo centar informisanja u Podunavlju koja je ambiciozno postavljena, realizovali korak po korak. Sada smo je konačno postavili na noge i ona je zaživela", rekao je Miodrag Koprivica, generalni direktor RTV-a.

Portal Dunavske medijske mreže predstavlja prostor gde će produkcijske i medijske kuće podunavskog regiona postavljati i razmenjivati multimedijalne sadržaje, koje će potom emitovati na svom programu. Na taj način, medijski profesionalci imaće priliku da svoje projekte prikažu u svim zemljama koje su članice mreže.

„Možda će da zvuči pretenciozno, ali mi proizvodimo emisije na osam podunavskih jezika, pa je logično da imamo i takvu ambiciju da povezujemo ljude u Podunavlju koji se bave informisanjem", dodao je Koprivica.

Radio-televizija Vojvodine se pre četiri meseca preselila u novu zgradu na novosadskom Mišeluku na isto mesto gde se nalazila i prethodna zgrada porušena NATO bombama, 3. maja 1999. godine, na Dan kada se obeležava Svetski dan medija! Zgrada ima pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija i raspolaže sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima.

„Veoma mi je drago da je naša medijska kuća Varoš zaslužila poverenje velikih televizijskih i produkcijskih kuća, i na taj način postala njihov partner iz Mađarske. Putem Dunavske medijske mreže šira publika će se bliže upoznati sa kulturnom i društvenom scenom Mađarske, ali i sa srpskom zajednicom u ovoj zemlji! Osim toga, mi ćemo biti u prilici da na našem kanalu emitujemo bogat i raznovrstan program koji pruža Dunavska medijska mreža. Posebno ćemo obratiti pažnju na televizijske emisije koje neguju kulturu sećanja i koja su predmet interesovanja naših gledalaca", rekla je Diana Đurić, direktorka Varoš RTV.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво