Vizija

Grafički kolektiv, na novoj adresi, počinje 8. Letnja džez akademija Novi Sad-Dortmund, otvorena izložba Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske, a i Bijenale mozaika u Pirotu.

Prepoznatljiva „Kuća grafičara” preseljena je sa svoje tradicionalne lokacije na Obilićevom vencu na novu adresu - Kosančićev venac 19, na autentičan način - performansom.
Članovi Grafičkog kolektiva su uz pomoć publike, poštovalaca i prijatelja formirali „živi lanac dobrih namera” od stare do nove lokacije u kome je bila i naša Marina Zec. Ideja je bila da tela svih učesnika budu povezana u lanac i tako ovo preseljenje učine simboličkim aktom koji asocira na zajedničku energiju, duh i imaginaciju.
O ovom simboličnom činu, kao i daljim aktivnostima ustanove, koja je bez prostora na Obilićevom vencu ostala nakon procesa restitutucije, za „Viziju” govore Ljiljana Ćunkul, umetnička direktorka, urednica i kustoskinja Grafičkog kolektiva, Irina Subotić, istoričarka umetnosti i Miroslav Sapunčić, kustos. 

Letnja džez akademija Novi Sad - Dortmund, osma po redu, otvorena je u Klubu „Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada i traje do 21. jula. Ona je deo saradnje bratskih gradova Novog Sada i Dortmunda, kao i ranijih godina predvodi je Uve Plat, saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu, zajedno sa profesorskim timom iz Srbije i inostranstva. Polaznici će moći da nauče da sviraju džez, a iskusniji i da usavršavaju svoje muzičko umeće, o čemu nam detalje donosi Marina Zec.

Posetićemo dva likovna događaja: idemo u Novi Sad, gde je otvorena izložba „Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske”, a zatim u Pirot, na Bijenale mozaika.

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво