Povišen ton

Poslednjih godina broj obolelih od melanoma u Srbiji raste po stopi od 25 odsto.

Broj dijagnostikovanih slučajeva svih oblika raka kože je u porastu, međutim, u zvaničnoj statistici je još uvek manje nemelanomskih karcinoma kože nego što je stvaran broj, zbog manjeg prijavljivanja. Svest o opasnosti a i simptomima raka kože je još uvek na niskom nivou pa je malo ranog otkrivanja koje najviše doprinosi uspešnosti lečenja. Sve su ovo razlozi što će i ove godine biti organizovani besplatni pregledi stanovnika u okviru kampanje „Euromelanom” 21. maja.

O kampanji, o tome kako da prepoznamo promene na mladežima, o rizicima u vezi sa korišćenjem solarijuma i dugo najavljivanoj zabrani korišćenja za osobe mlađe od 18 godina razgovaramo sa Lidijom Kandolf Sekulović, nacionalnom koordinatorkom kampanje Euromelanoma i doc. dr Dušanom Škiljevićem iz Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije.

U drugom satu emisije Glasnik nam se javlja iz Prokuplja sa filmskog festivala ProFiFest. Rubrikom „Datum, vreme, mesto" čestitamo rođendan glumcu Nebojši Dugaliću.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić. 

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво