Čekajući vetar

Ekološki magazin

"Uzmi račun!" – naredbodavno. "Uzmi račun i pobedi" – motivišuće i obećavajuće... Svakako, uzimamo račune, karte za parking i čekanje u redovima, isečke za naplatu putarine... Prevrćemo u rukama masnjikave papire, čuvamo ih po džepovima i novčanicima, stavljamo ih u kese sa hranom, dajemo ih deci da se igraju... A puni su bisfenola A, supstance za koju se već duže vreme zna da nanosi štetu i našem organizmu i životnoj sredini. Sa rezultatima istraživanja koje je sproveo AlHem, upoznaće vas Jelena Milić.

Kao zemlja smo još daleko od osvajanja mističnih tajni reciklaže, a već treba dodatno da proširimo svest i shvatimo da postoji i "prljava" reciklaža. Ono što ni Evropa još nije regulisala je da dozvoljena količina zabrinjavajućih supstanci u recikliranom proizvodu može da bude hiljadu puta veća od količine istih u novim.

Šuma Mikulja u Smederevskoj Palanci prelazi u nadležnost "Srbijašuma"... ono što je ostalo od nje. Rezultat višedecenijske opštinske "brige" je 80 odsto posečenih stabala i šteta od najmanje milion evra. Šumokradice su se toliko opustile da prodaju drva na pijaci. Čućete Antonija Nedeljkovića iz Udruženja "Lipar".

U Ljubljani je održana treća po redu Internacionalna konferencija Vodne agencije. O vodnim "detektivima", sprečavanju privatizacije izvora, novim generacijama prečistača otpadnih voda, racionalizaciji potrošnje (gde većina u regionu još tapka) i sledećem koraku (gde su druge evropske zemlje), o borbi i uspehu da voda uđe u slovenački ustav – govori Majda Adlešić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво