Znakovi

Orjen Đurić "Likovi", Galerija Doma omladine, Beograd.

Stav buntovnika koji ne pristaje na ustrojstvo savemeneog sveta, godinama razvijan u street-artu, mladi beogradski umetnik Orjen Đurić je iskazao i na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Beogradu. Serijal "Likovi" jesu trodimenzionalne slike ili bolje rečeno predstave sastavljene od kitnjastih "goblen" ramova, decentne pozadine i izmaštanih likova koji su složenim procesom autorove mašte i umešnosti dobili lične karaktere, iako ih ne možemo vezati ni za kakve znane oblike. Iako ti likovi ukazuju na svoje antropomorfno poreklo (delovi lutkica sa buvljaka i otpada) oni su potpuno nove i originalne kreacije, ličnosti koje stvaraju sasvim jedan novi svet (ili su proizašli iz devijacija ovog našeg).

"Likovi" predstavljaju rezultat autorovog istraživanja na temu sinteze. Na granici između čoveka i bića se nalaze one konture koje su nosioci karakternih osobina, a istovremeno i svojstava prirode čije je čovek samo jedan deo.

Orjen Đurić je rođen u Zagrebu, diplomirao je animaciju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine. Autor je mnogobrojnih grafita i murala u Beogradu i regionu.

Urednik i voditelj Znakova, Sava Ristović

Slika na naslovnoj strani: Orjen Đurić 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво