U središtu pažnje

Da li je publika željna kulture ili je kultura željna publike? Kakve su kulturne potrebe i navike građana Srbije?

Svega 6,5% građana u Srbiji ističe da im je poseta kulturnih programa jedna od tri omiljene aktivnosti u slobodno vreme, a za samo 6,1% kulturno stvaralštvo je jedna od omiljenih aktivnosti, pokazuje israživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka sprovedeno krajem 2015. godine u cilju sagledavanja aktuelnih karakteristika u kulturnom ponašanju građana Srbije. Nedostak vremena i interesovanja glavni su razlozi za retko posećivanje kulturnih sadržaja.

Na osnovu ovog istraživanja postavlja se pitanje imamo li odgovarajuće kulturne programe za publiku ili imamo li odgovarajuću publiku za kulturne programe? Kako razviti kulturne potrebe i navike a samim tim i publiku? Koliko ovakvu sliku menjaju određene manifestacije i festivali? 

Na ova i slična pitanja u emisiji " U središtu pažnje"  pokušaće da odgovore dr Maja Ristić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i sociolog Slobodan Mrđa, istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Emisiju uređuje i vodi Tamara Krstić.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]