Novosti dana

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Najpre je razgovarao sa predsednicom Skupštine Majom Gojković. Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Tajani je rekao da u Beograd donosi poruku da Evropska unija prepoznaje napredak Srbije u evrointegracijama. Naveo je da je uloga Srbije na Balkanu važna, jer stabilni Balkan znači i stabilnu Evropsku uniju i ocenio da je Srbija velika evropska zemlja, što joj olakšava približavanje Uniji. Maja Gojković je izjavila kako Beograd očekuje da će u predstavljanju Strategije proširenja Evropske unije biti prepoznati napori i posvećenost Srbije u procesu priključenja.

Predsednik Evropskog parlamenta razgovarao je i sa premijerkom Anom Brnabić, a sastaće se i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Tajani će govoriti i na konferenciji "Evropska unija - Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje".

Američki predsednik Donald Tramp održao je prvi govor o stanju nacije. On je pozvao na jedinstvo zemlje, ali i demokrate na saradnju. Naglasio je da je američka ekonomija u velikom uzletu i naredio da zatvor Gvantanamo nastavi da radi, što je protivno direktivi njegovog prethodnika. Poručio je da će se u Kongresu narednih nedelja glasati o paketu imigracionih reformi, ocenivši da je pripremljen detaljni predlog i da je on pošteni kompromis. Njegov govor koji je pratilo 40 miliona gledalaca trajao je sat i 20 minuta.

U Dečjoj klinici u Tiršovoj potpisan je Sporazum o bespovratnoj pomoći od 250 hiljada evra. Predviđeno je da strani eksperti u narednom periodu sačine studiju o izvodljivosti, odnosno tačan plan i predlog šta je neophodno za lečenje dece, što je prvi korak u pripremi izgradnje nove dečje bolnice - Tiršove 2. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da će se nova dečja bolnica graditi u krugu Kliničkog centra Srbije.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nenad Selaković
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара