Puls

Za trideset godina će svaki treći stanovnik Evrope pripadati trećem životnom dobu. U Srbiji nema preciznih podataka o broju osoba starijih od 65 godina, ali se on, prema popisu iz 2002. godine, kreće oko 1.200.000. Život starijih osoba u Srbiji tema je magazina Puls.

Iako siromaštvo preovlađuje među starijim osobama, osnovni uzrok njihove isključenosti iz redovnih tokova života je negativan stav društva, kao i predrasude koje oni imaju o sebi.

Predstavićemo projekat ELiS "Zlatno doba života", koji je pokrenulo Društvo za obrazovanje odraslih u okviru inicijative "Podrška civilnom društvu" Delegacije Evropske Unije u Srbiji. Cilj projekta je razvoj pozitivne slike o starenju i starima u Srbiji i smanjenje diskriminacije prema pripadnicima trećeg doba.

Gosti magazina PULS su dr Katarina Popović, predsednica Društva za obrazovanje odraslih i Mirjana Klaprodt, medija ekspert na projektu.

Radio Beograd 1, 10.05

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]