Vreme sporta i razonode

Porodični magazin i ovom prilikom prati sve aktuelnosti iz sveta sporta, ali i javnog i kulturnog života. Neizbežni osvrt na utakmice seniorske i mlade reprezentacije Srbije protiv Severne Irske, izveštaj s Prvenstva Evrope u košarci u Litvaniji, teniski turnir US open.....

Mnogo i zanimljivih gostiju ovog popodneva. Najpre trio uspešnih mladih dama koje na pravi način reprezentuju našu zemlju širom sveta, a međusobno su sjajne prijateljice - kajakašica Olivera Moldovan, šampion u streljaštvu Zorana Arunović i odbojkašica Suzana Ćebić.

Premijerno predstavljamo istinski muzički biser, dvadesetogodišnju bluz-džez pijanistkinju i pevačicu Katarinu Pejak, koja za nekoliko dana odlazi na studije u Boston, na prestižni Berkli univerzitet.

U gostima nam je i Milan Šević, vrsni recitator, koji se godinama nalazio na čelu Beogradske estrade i Beogradskog džez festivala, pa nam govori razne dogodovštine i pikanterije iz druženja sa slavnim svetskim, ali i našim muzičarima i pevačima.

Nina Perunović slušaocima predstavlja svoj roman "Životni /nad/ realizam", dok u redovnoj rubrici pod nazivom Bolja prošlost imamo mogućnost da čujemo nekada standardnog reprezentativca SFRJ u fudbalu, bivšeg fudbalera niškog Radničkog i splitskog Hajduka, Dragana Holcera.

Naši reporteri javljaju se, pored ostalog, s Nušićijade u Ivanjici, Ljubičevskih konjskih igara u Požarevcu, Roštiljijade u Leskovcu, muzičkog etno festivala u Pančevu. Čućemo i detalje sa snimanja nekoliko novih tv serija i filmova, predstaviti izložbu o dinosaurusima, najaviti koncert čembalistkinje Smiljke Isaković u Paraćinu.

Neće izostati ni tradicionalni predlog jelovnika za nedeljni ručak, za taj deo posla već pet godina je zadužen vitez kulinarstva i gastronomski akademik Milijan Stojanić.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Radio Beograd 1, 15.30

broj komentara 0 pošalji komentar
Vreme sporta i razonode Vreme sporta i razonode

Autor:
Željko Stefanović

13. marta 2019. godine, emisija je obeležila 59 godina postojanja, što je svrstava u red najtrajnijih radio programa u našim i evropskim okvirima. Svih tih decenija bila je i ostala mamac za publiku koja prati sport, ali i aktuelnosti iz javnog i kulturnog života. [ detaljnije ]