Noćni program - Građa za snove

Emisija pod nazivom Građa za snove bavi se pitanjima od značaja za umetnost i stvaralaštvo. Gosti su ljudi iz različitih profesija, oni koji su i sami stvaraoci, i bliska im je sfera duha i estetike. Razgovor i dobra muzika trebalo bi da kroz ovu emisiju i sami postanu građa za snove.

U emisiji u noći između utorka i srede gost je pesnikinja Tanja Kragujević, koja će se predstaviti svojim pesničkim stvaralaštvom.

Biće reči o poeziji, o tumačenju poezije, i o pesnicima Stevanu Raičkoviću, Tadeušu Ruževiču, Vislavi Šimborskoj, Silviji Plat...

U drugom delu emisije, od dva do četiri časa ujutro, slušaćemo delove radio-drame Rene Popović Silvija Plat, u adaptaciji i režiji Meline Pota Koljević.

Ova radio-drama realizovana je 2003. godine u produkciji Dramskog programa Radio Beograda.

Autor emisije: Vojislav Karanović

Radio Beograd 1, 00.05

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 12. mar 2014, 01:08) - Горан Јовановић [neregistrovani]

Поздрав

Драга Тања,

срдачан поздрав за моју сенћанку коју, до сада, нисам имао прилике уживо да чујем.
Уз жеље да вас здравље и снага служи, желим вам да што пре посетите Ниш који је нама, сенћанима, посебно важан из више разлога и да, уједно, уживамо у плодовима вашег стваралаштва.

Поздрав и цењеном водитељу.

Свако добро вам желим.

Горан Јовановић, Ниш

Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]