Noćni program - Građa za snove

Emisija noćnog programa pod nazivom Građa za snove bavi se pitanjima od značaja za umetnost i stvaralaštvo. Gosti su ljudi iz različitih profesija, oni koji su i sami stvaraoci, i bliska im je sfera duha i estetike. Razgovor i dobra muzika trebalo bi da kroz ovu emisiju i sami postanu građa za snove.

Tema emisija koja je na programu u noći između utorka i srede jeste: Čas anatomije, čas poetike. U prvom delu emisije biće reči o Danilu Kišu, o njegovom delu Čas anatomije, i o tome koliko je Danilo Kiš značajan za osvajanje modernog izraza savremene srpske književnosti. Gost emisije je književnik Dragan Bošković, koji se bavio delom Danila Kiša. Bošković će se u emisiji predstaviti i svojom poezijom.


U drugom delu emisije, od dva do četiri časa ujutro, slušaćemo odabrane delove iz radio-drame Noć i magla Danila Kiša. Ova drama realizovana je 1996. godine u produkciji Radio Beograda. Radio dramu je režirao Miloš Jagodić.

Urednik i voditelj emisije: Vojislav Karanović

Radio Beograd 1, 00.05

 

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]