Повишен тон

Србија, према проценама, има више од 300 изворишта термалних и термоминералних вода али је њихова искоришћеност тек десет одсто.

Само на основу тог једног податка могуће је закључити да је геотермална енергија један од највећих али неискоришћених природних ресурса Србије а представља богатство са вишенаменским могућностима коришћења. Традиционално је коришћење у балнеотерапији, односно у бањама и спортско-рекреационим центрима али би било добро да се та структура коришћења мења у корист енергетске потрошње. Поред тога, топлота термалних вода се све више користи и у пољопривредној производњи, за загревање стакленика, пластеника и објеката на пољопривредним газдинствима.
О широкој лепези примене, економској исплативости али и еколошкој димензији, могућностима улагања за „Повишен тон" говоре др Милојко Лазић, професор Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду и Милан Томић, инжењер геологије Геолошког завода Србије.
Центар за наставу страних језија Коларац и музичка радионица Чаробна фрула организују учење страних језика кроз музику за децу узраста од 3 до 8 година. Како је осмишљена настава за децу сазнаћемо у другом сату емисије.
На данашњи дан 1844. године у Србији је донета  „Уредба о заштити споменика древности". Донео ју је кнез Александар Карађорђевић а занимљиву причу о томе како је и зашто донета чућете у рубрици „Датум, време, место".

Уредник и водитељ: Ивана Весић 

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво