Устанак

Све важне информације уз веселу музику су ту - на једном месту.

Јутро је лепше уз расположене радио пријатеље који ће вас будити из студија Радио Београда 202. Зато ћемо вам и овога јутра даривати много лепих нота, ведрих али и драгоцених вести, рачунајући да ћемо вам бар мало олакшати дневно функционисање.

У Цртици 202 бележимо нашу стварност из угла обичног човека. Зашто баш све што нам понуде - морамо и да имамо?

Спортске вести припремиће мр Биљана Шујдовић. Прошетаћемо домаћим али и светским теренима и сазнати све о резултатима које су постигли спортисти и клубови.

Какво је време, а како је на путевима, да ли динар јача у односу на евро, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо пронаћи одговоре.

Рубрика Квака, Драгутина Роквића бележи: Кинези су недавно поставили рекорд у брзини постављања пруге, док Срби бележе неславне рекорде у одношењу пружних елемената током ноћи. Где грешимо?

Опуштеније сегменте Устанка попуниће „графити" који маме ваш осмех! Преносимо духовите мисли слушалаца емисије „Облак у бермудама" које је за вас изабрао Дарко Коцјан.

„Пре две године су ми порези за станове моје мајке и тетке, које су пре неколико година преминуле, троструко повећани. По ком то закону су умрли „дужни" да плаћају троструки порез? Напомињем да пореска решења и даље уредно стижу на њихова имена иако се зна да су умрле", пише нам слушалац Марко, а одговоре на ова питања чућете у рубрици „Слушаоци репортери" коју припрема Слађана Савић.

Распитаћемо се и о акцијама које ће бити спроведене међу младима у Србији а у вези са кампањом против пушења коју спроводи Завод за јавно здравље „БАТУТ" у Београду. Данас је Дан борбе против пушења у Србији, па размислите да бар на овај дан занемарите „уживање" у дуванском диму.

Ту су сервисне информације, најновије вести из земље и света, прелиставање штампе, и теме које су у вези са актуелним догађајима широм Србије.

На крају емисије, емитујемо Виц на блиц. Мада, то није све, увек има још.

Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и другима - телефоном 011-3249-202, или на СМС 064-0202-200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).

Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије