Ars, Artifex

‘Преко сваке границе’ назив је тродневног фестивала којим ће се у Гаражи, новом арт простору прекопута Сајма, представити уметничка сцена Косова, односно радови косовских уметника, уметника рођених на Косову и/или расељених са Косова, као и уметничких продукција ''насталих у сарадњи косовске и покосовске уметничке сцене, са сценом из Србије у ужем, још ужем и најужем смислу'' – како аутори најављују догађај.

Симболично организован у време Видовдана, програм фестивала омогућиће да Косово и Метохију сагледају на нов начин, ''некоришћен у вестима, репортажама, епској поезији и митологији''. До каквог померања граница ће доћи, за данашњи Ars, Artifex истражује Александра Гловацки.
Дејана Јочовић скреће пажњу на 'Instarchitect Belgrade' - дигиталну инсталацију Драгана Струњаша, сачињену од фотографија које истражују архитектуру и уметност кроз приказ савременог Београда. Смештена у Магацину у Краљевића Марка, она представља реакцију на "инстаграм доживљај града" и поставља питање уметничког концепта. Јер када се "концептуални" профили сагледају као изложбе, они имају небројено већи број прегледа, посета, него оне у реалном животу.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво