Знакови

Марчело Фоа "Господари медија", Clio, Београд

Београдска издавачка кућа Clio објавила је у едицији "Мултимедија" књигу "Господари медија" у којој аутор, Марчело Фоа, анализира феномен "спиновања" као један од модалитета савремене комуникације између власти / институција / организација / компанија и јавности с медијима као преносницима, и спин докторе као особе или организације који путем медија спроводе оно што од њих наручиоци, превасходно власт, захтевају, без обзира на истину и професионалну етику.

Књига осветљава позадину многих историјских догађаја, од атентата на председника Кенедија до рата у Сирији, открива технике и трикове којима се служе медијски експерти и уједно нуди историјски приказ развоја феномена спина, од Бернајса с почетка XX века до наших дана. У тој анализи Фоа једнаку пажњу поклања и методологији и чиниоцима спина, разматрајући чак и елементе који нам се на први поглед чине да немају везе, попут холивудских филмова.

За српско издање књиге, а захваљујући познанству с преводиоцем, Марином Павићем, Фоа је дописао читаво поглавље које се бави примерима медијске манипулације током ратова на простору бивше Југославије, креираним у великим америчким PR агенцијама.

Гост Знакова биће Марин Павић, преводилац и новинар. 

Уредник и водитељ: Сава Ристовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво