Културни кругови: Арс сонора

У првом делу емисије упознaћемо вас са најважнијим културним догађајима, док је други сат, као и сваког понедељка, посвећен музици.

У магазинском делу емисије говоримо о награди "Павле Савић", признању које се додељује за текстове из области примењене уметности и дизајна, о садржају новог броја часописа "Путеви културе" КЦ Крушевац, чији је темат посвећен слободи.

Разговараћемо и са социологом Небојшом Поповом о његовој књизи сећања објављеној под насловом "Како смо доспели довде", а бавићемо се и репринтом издања рукописа Симеона Степанова Пишчевића "Вековна огњишта и сеобе", које је приредио Иван Срдановић.

Вашој пажњи препоручујемо и најновији роман Умберта Ека "Нулти број", довитљиво замишљеног као негација новинарске професије.

У тематском блоку Арс Сонора, који данас уређује и води Бојана Жижић, говоримо о три концерта и једном фестивалу, одржаним у Београду.

Моћи ћете да чујете како су протекле две симфонијске вечери у сали Коларчеве задужбине (Симфонијског оркестра РТС-а и Београдске филхармоније), као и наступ ансамбла Метаморфоизис у "Миксеру". Известићемо вас и о концертима одржаним прошле недеље у оквиру ГитарАрт фестивала.

Емисију уређује и води Маријана Радуловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара