Недељом за село

Управа за аграрна плаћања расписала је Трећи јавни позив за средства ИПАРД-а за улагања у прерађивачке капацитете. Обухваћени су сектори млека, меса, воћа и поврћа, а по први пут и јаја и грожђа .

Минималан износ подстицаја је 10 хиљада евра, а максимални у оквиру сектора воћа и поврћа, меса, јаја и грожђа је милион евра, док у сектору млека корисници могу да остваре подстицај и до два милиона евра. Пријаве на конкурс могу да се поднесу до 24. фебруара наредне године.

Конкурс за национална средства намењена младим пољопривредницима , који траје до краја године, изазвао је велико интересовање у свим деловима Србије. У шабачком крају млади су највише заинтересовани за набавку механизације.

Село Михајловац у општини Смедерево било је познато по сточарству. Међутим, и тамо, као и у другим деловима Србије, број грла из године у годину опада. Драган Ђорђевић, међутим, још опстаје, мада је, што се бриге о кравама тиче, књига спала на два слова.

Ове године паприка низача, која се производи у Доњој Локошници код Лесковца, добро је родила и одличног је квалитета, тврди произвођач Дејан Јовановић. Он се нада да ће, захваљујући славама и свињокољама, сушена и туцана паприка ускоро „планути".

Разговарали смо и са директором Задружног савеза Србије Николом Михаиловићем који , поред осталог, каже да мали и средњи произвођачи, да би опстали на тржишту, морају да се удружују.

У емисији Недељом за село чућете и ко у сврљишком крају од заборава чува ћурчијски занат.

Уредник и водитељ Даворка Тешић. 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво