Таласање - Шетња

Развој технологије, брза размена информација и стално присуство на интернету, озбиљно доводе у питање ауторство у било ком облику стваралаштва. Посебан удар трпи креативна индустрија. Како у Србији бринемо о томе и како се боримо против пиратерије? О томе ћемо разговарати са Владимиром Марићем, директором Завода за интелектуалну својину, институције која данас слави 98-ми рођендан. Наш саговорник биће и један од победника такмичења за проналазача, проф.др Ђуро Коруга.

Више од 25 хиљада људи у Европи годишње изгуби живот зато што су узимали антибиотике који не делују. То је последица прекомерне и неконтролисане употребе ових медикамената. Зато никад није сувишна прича о томе како се и када антибиотици примењују.

На дан смрти Патријарха Павла, у Ташмајданском парку у Београду, биће откривен споменик 44-ом поглавару СПЦ. Тим поводом разговараћемо са културологом Јованом Јањићем, аутором неколико дела о омиљеном српском патријарху.

Сваки трећи четвртак у новембру обележава се као Дан младог вина. Обичаји налажу да се фестивали и прославе приређују у малим местима, тамо где вино и настаје. Ове године домаћин је Ириг.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво