Новости дана

Центар светске политике данас је престоница Финске-Хелсинки. Уз највише мере безбедности, састају се амерички и руски председник, Доналд Трамп и Владимир Путин. Билатерални разговори двојице председника одржаће се у Готској сали Председничке палате, након чега ће у Сали огледала бити приредјен радни ручак са више чланова делегација. Шефови дипломатија двеју земаља, Сергеј Лавров и Мајк Помпео, такође ће имати билатерални сусрет.

Приступањем Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство Србији се одобрава 439 милиона евра из фонда Европске уније за пројекте у тим областима. То предвиђа Споразум који су потписали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици.

Врњачка Бања обележава 150 година организованог туризма.  Положен је и камен темељац за изградњу хотела "Меркур Палас", новог објекта Специјалне болнице "Меркур". Будући хотел, чија ће изградња коштати око четири милиона евра, намењен је за пружање услуга здравственог туризма.

Ватерполисти Србије почињу такмичење на Еврпском шампионату у Барселони. Први меч играју против Румуније у 20 часова и 30 минута. Пренос је на другом програму наше телевизије. У Групи Де су  и репрезентације Русије и Словачке.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић од данас је званично у Топ 10 АТП листе након што је четврти пут у каријери освојио Вимблдон. Међу 10 најбољих Ђоковић се враћа после непуних девет месеци напретком од 11 места.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се