Новинарење

Терористичка организација Исламска дрззава преузела је одговорност за пуцњаву у руској јужној провинцији Дагестан, у којој је јуче убијено пет људи, преноси Ројтерс. Међу убијенима је и нападач, јавља агенција Тас. Медији у Русији страхују да ће број жртава бити већи, будући да је неколико рањених у тешком стању. Неименовани извор из локалних власти рекао је за Тас да је нападач првобитно идентификован као локални становник, који је можда био повезан са локалним екстремистичким групама.

Завршена је 54. Минхенска безбедносна конференција, један од најзначајнијих догађаја у свету, на којем се већ годинама окупљају светски лидери, најпознатији аналитичари, геостратези, обавештајци. Како преносе немачки медији, три дана скупова и састанака обележио је низ инцидената и вербалних сукоба. Европски медији истичу и да је овогодишњи скуп протекао у расправама о будућности Европске уније, успостављању заједничких војних снага држава чланица, дипломатском утицају Брисела у светским токовима. Закључак конференције је да ће ситуација на Блиском истоку ипак највише утицати на глобална дешавања у наредном периоду.

Осим Сирије, као најопаснија места на свету тренутно се воде Сомалија и Авганистан. Више од 10 хиљада цивила у Авганистану је повређено или убијено током прошле године, а главни узрок су напади екстремиста, наводи се у извештају Уједињених нација. Тренутна дешавања у Авганистану, из Кабула је за Новинарење коментарисао Обаид Али, истраживач Авганистанске мреже аналитичара. Са њим је разговарала колегиница Татјана Гајовић.

Новинарење припрема и води Никола Денчић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво