Новости дана

У 20 општина на Косову и Метохији одржава се други круг локалних избора. Међу њима су и Клокот и Партеш са српском већином. У Партешу и Пасјану, избори за председника општине се понављају, јер је Панел за жалбе, упркос позитивној оцени Централне изборне комисије, поништио резултате првог круга. Сва бирачка места отворена су на време.

Грађани широм Србије могу и данас да обаве бесплатне лекарске прегледе. Здравствено стање могу до 16 часова да провере у 104 здравствене установе - у општим болницама, домовима здравља, Клиничким центрима у  Нишу, Крагујевцу, Клиничком центру Војводина и 4 клиничка центра у Београду.

Обележава се Међународни дан сећања на жртве саобраћајних незгода. У свету  годишње у саобраћају погине милион и по људи, у Србији око 600, а око 20 и по хиљада буде повређено. Главни узрочници саобраћајних удеса су непажња, неконтролисана брзина, вожња под дејством алкохола и невезивање појаса.

Јавна администрација и комунална предузећа привредницима наплаћују скоро 400 разних такси и накнада. Наши саговорници упозоравају да држава што пре мора да пропише ко може да их уводи и како се утврђују износи. У Влади Србије и у локалним самоуправама кажу да су захтеви из привреде оправдани и да су у припреми два нова закона о накнадама за коришћење јавних добара и о администативним таксама.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије