У средишту пажње

Зашто српско тржиште заостаје у безготовинском плаћању? Шта ће променити увођење нове услуге назване кеш бек? Да ли ћемо више користити пластични новац и зашто је то важно?

Грађани Србије ће у наредном периоду, моћи да, током куповине робе и услуга у објектима који се баве трговинском делатношћу уз плаћање платном картицом, истовремено подигну и готов новац у одређеном износу. Ова услуга у свету позната је као "cash back" а може бити омогућена у свим објектима који имају ПОС терминале - продавнице, киосци, супермаркети, мегамаркети.

Шта ће ова услуга омогућити потрошачима и зашто је важна за грађане? Шта подразумева из угла трговаца? Зашто платне картице не важе код одређеног броја трговаца и да ли ће, у тим случајевима бити санкционисани по увођењу нове услуге? Има ли основа за жалбе трговаца на високе провизије и колико су провизије укалкулисане у цену производа које купујемо? Зашто у коришћењу пластичног новца заостајемо у односу на друге земље? Да ли ће веће учешће безготовинског плаћања допринети смањењу обима сиве економије?

Гости емисије У средишту пажње су: Ненад Петровић, заменик генералног директора сектора за платни систем Народне банке Србије, професор Малиша Ђукић са Београдске банкарске академије и професор Мирољуб Хаџић са Универзитета Сингидунум.

Уредник и водитељ је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво