Драмски програм за децу

Дивна М. Вуксановић: "Живот са троловима" (премијера)

Кратак садржај: Тролови су митска бића пореклом са севера. Легенде о њима причају се и деци и одраслима. По романима Дивне М. Вуксановић "Живот са троловима", који су својеврсне савремене бајке, настала је истоимена радио-драма чији су јунаци и тролови и они који живе са њима. То су симпатична, несташна, весела и забавна бића која могу бити плод маште и снова, али свакако персонификација неких драгих људи из реалности. У овој радио-драми неколицина тролова доживљава необичне авантуре забавне за маштање и слушање.

Улоге тумаче: Паулина Манов (Дивна), Биљана Ђуровић (Мама), Петар Михаиловић (Ганди), Бранка Пујић (Хабиба), Дубравка Ковјанић (Шишаркашица), Иван Томић (Гунар Богнар), Игор Ђорђевић (Швалерје Понпон), Лазар Ђукић (Мехмед Трологлу), Владимир Тешановић (Теренције Еквиноције Тауриненце), Никола Вујовић (Славко Далибор)

Радио-драматизација: Оливера Коларић
Лектор: Олга Бабић
Музички сарадник: Предраг Васић
Тон мајстор: Зоран Узелац
Редитељ: Миленија Стаменковић
Уредник: Владимир Б. Поповић

Радио Београд 1, 12.15

број коментара 2 пошаљи коментар
(недеља, 16. мар 2014, 23:37)
dara [нерегистровани]

Hit!

fenomenalno ! i za decu i za odrasle, a pesma na kraju je pravi HIT!

(недеља, 16. мар 2014, 08:46)
Dragica Milovic [нерегистровани]

Bravo!!!

Citala sam izvanredne knige o trolovima Divne Vuksanovic. To su stranice prepunjene mastom, bojama, egzoticnim mirisima, kao sto je to u decjim dusama. Radujem se dramatizaciji i izvodjenju, bravo za Dramski program Radio Beograda!