Slama, karton, koštica... Lutka!

Sve što zamisli, Biljana sa lakoćom napravi. Od slame, kartona, koštica, stare odeće, vunice, nastaju lepe i neobične rukotvorine. Igračke i lutke za nju su posebna priča. U svaku je utkano mnogo ljubavi, volje i truda.

Biljana Jovanović iz Leskovca zadržala je ljubav prema lutkama od detinjstva.

„Iskreno ću reći da mi strašno nedostaju moji unuci naravno i deca i ja valjda ispunjavam sebe time što ću u toku dana da odradim dve, tri lutkice“, iskrena je Biljana.

Biljana se školovala za trgovca. Međutim, ona i njen suprug godinama su bez stalnog posla. Snalazili su se kako su znali i umeli i na put izveli troje dece.

Biljana sada želi da svoj talenat i kreativnost pretoči u posao koji će joj donositi i zaradu i užitak.

„Mislim da ovaj moj talenat bi možda mogao da mi donese neki mali boljitak. Čisto za jedan normalan, skroman život. Za mene je čak i slomljena grančica na ulici inspiracija“, kaže Biljana.

Porudžbine za sada stižu od prijatelja, rođaka, komšija. Biljanine lutke već putuju širom Evrope. Uskoro će nekoga obradovati i Marija i Luka kako ih je nazvala. Trebalo joj je tri dana da ih napravi. U poslu joj rado pomaže i majka.

„Nikad nije kasno da čovek radi ono što je nekad zamišljao i što voli da radi. Ja mislim da je to sve u redu. Kad neko hoće, onda i ume“, rekla je Biljanina majka Gospava Stevanović.

Biljana šije, plete, hekla, veze, slika. Samo još da savlada i korake u izradi biznis-plana. Nada se da će uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje, do kraja godine trpezariju u kojoj stvara, zameniti pravom radionicom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво