Doktor Ventura ponovo donosi novitete u lečenju

Španski hirurg Norberto Ventura, sa lekarima Klinike za neurohirgiju u Nišu, uradio je četiri operacije deformiteta kičme uz primenu novih tehničkih rešenja. U niškom Kliničkom centru kažu da očekuju da će ovakve operacije moći da ponude ne samo pacijentima u ovom delu Srbije, već i u regionu.

Pacijentkinje kojima su juče urađene operacije deformiteta kičme, moći će već sutra da ustanu, kažu lekari u niškom Kliničkom centru.

Pacijenkinja iz Prahova Đurđijanka Nikolić istakla je da se posle operacije dobro oseća: „Nemam više probleme koje sam imala u levoj nozi. Mene je bolela leva noga, počela je da otkazuje“.

Druga pacijentkinja iz Niša, Ljiljana Dubljević, zbog problema sa desnom nogom nije mogla da se kreće.

„Nadam se da će to sve proći i da ću zaboraviti“, kaže Ljiljana.

Doktor Norberto Ventura, hirurg iz Španije, letos je operisao na Dečjoj klinici za hirurgiju i ortopediju u Nišu i jedan je od španskih ortopeda koji u Kliničkom centru u Kragujevcu besplatno operišu pacijente s najtežim deformitetima kičme.

Saradnja je zahvaljujući podršci Ministarstva zdravlja nastavljena.

„Zadovoljan sam uslovima ovde u Nišu i operacijama na oslobađanju pritisnutih nerava koje smo uradili – to su uobičajene tegobe kod odraslih“, objasnio je doktor Ventura.

Operacije na kičmi rađene su i ranije, sada su naprednije, manje bolne, kraće traju, a oporavak je znatno brži.

Doktor Nebojša Stojanović iz Klinike za neurohirugiju KC Niš kaže da se tehnika menja u zavisnosti od pacijenta.

„Ovo je jedna tehnika koja zaista obezbeđuje brzo efikasnu inkorporaciju odgovarajućih materijala u kičmeni stub i samim tim i brzu rehabilitaciju pacijenata“, navodi dr Stojanović.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović naglasio je da će, ako se ukaže prilika do Nove godine, raditi na tome da se svi pacijenti iz regiona operišu u, kako kaže, idealnim uslovima.

Lekari kažu da su degenerativna oboljenja kičmenog stuba sve češća, da je preventiva najvažnija, ali i da su spremni za najteže operacione zahvate.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво