Доктор Вентура поново бесплатно оперише малишане у Крагујевцу

Клинички центар у Крагујевцу, уз подршку Министарства здравља, више од годину дана сарађује са водећим шпанским ортопедима. До сада је, уз учешће и наших лекара, обављен већи број најкомпликованијих операција кичме. Наши пацијенти, међу којима и много деце, по најсавременијим светским процедурама, сада могу да се лече о трошку државе.

Један од најбољих дечјих спиналних ортпеда, Норберто Вентура, поново је у Крагујевцу. Лекар је на Универзитетској клиници у Барселони, у којој се однедавно лечи четворогодишњи Душан Тодоровић.

На позив нашег прослављеног рукометаша, Драгана Шкрбића, и ресорног министарства, помогао је око пријема дечака у болницу.

„Позвао ме је Даган Шкрбић, да помогнем, да се мали Душан смести на клинику у Барселони. Отишао сам у болницу, разговарао са колегама, па је одмах примљен, хоспитализован и започето је лечење“, објашњава Норберто Вентура са Универзитетске клинике „Сент Џон де Деу“ у Барселони.

Доктор Вентра, један је од шпанских ортопеда који у Клиничком центру у Крагујевцу, бесплатно оперишу пацијенте с најтежим деформитетима кичме. Пре три месеца Анђели Станишић урадио је халотракцију.

„Угојила сам се три киле, толико нисам имала већ десет година, боље дишем, живот ми је много бољи сад“, истиче Анђела Станишић.

„Ово је дало стварно изванредне резултате. И крв јој је боља, и проток ваздуха, све, све је одлично“, додаје Анђелина мајка Марија Станишић.

На прегледу малишани из целе Србије. Доктор Вентура, у сарадњи са колегама из Крагујевца, до краја седмице, урадиће пет операција.

„Били смо у Новом саду код нашег доктора, чули смо за доктора Вентуру који долази овде и, по некој препоруци, онда смо дошли да видимо. Надамо се најбољем“, каже Дејан Угрица из Сомбора.

Ово је већ шести пут да шпански ортопеди у Крагујевцу обављају захвате због којих су наши грађани до сада упућивани у иностранство. Клинички центар тако постаје национална референтна установа за лечење деформитета кичменог стуба.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво