Kako su Hari i Megan došli do Megzita

Ona je bila američka glumica u usponu, a on buntovni princ i najpoželjniji neženja.

Pre dve nedelje vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan, objavili su da odstupaju od svih kraljevskih dužnosti sa željom da započnu samostalni život, a juče je na čitav slučaj „odbeglih kraljevića“ stavila tačku Bakingemska palata oduzimajući im titule i pristup javnim finansijama.

Ali, kako su Hari i Megan od mladog i perspektivnog para koji je trebalo da reformiše kraljevinu postali otpadnici?

Mlađi princ britanske kraljevske porodice upoznao je Megan Markl na sastanku „naslepo“ u Londonu, koji je organizovao zajednički prijatelj.

U intervjuu za Bi-Bi-Si, Megan je rekla da joj se Hari odmah dopao i da su vrlo brzo tokom večeri pitali jedno drugo: „Šta radiš sutra? Mogli bi da se ponovo vidimo“.

Hari je priznao da je nakon prvog sastanka znao da je Megan „ta“.

Krajem 2016. godine počele su da kruže priče da je britanski princ u vezi sa američkom glumicom, a u tabloidima su se svakodnevno pojavljivali tekstovi o Megan i njenoj „egzotičnoj lepoti“ i „divljoj prošlosti“.

U novembru iste godine Hari je i zvanično objavio da se on i Megan zabavljaju i zamolio medije da poštuju njihovu privatnost.

Posle zajedničkih poseta Jamajci, Norveškoj i nekim afričkim zemljama, prvi put su se u zvaničnoj poseti pojavili otvaranju „Inviktus igara“ u Torontu oktobra 2017. godine. Istog meseca, Megan je rekla za medije da su veoma zaljubljeni.

Mesec dana kasnije, par je objavio da se verio i da se za naredno proleće planira venčanje.

U zamku Vindzor 19. maja 2018. godine na velikom venčanju sjatili su se svatovi iz svih svetskih kraljevskih porodica, kao i pripadanici džet-seta, uključujući Džordža i Amal Kluni, Dejvida i Viktoriju Bekam, Opru Vinfri...

Sa prstenjem na rukama stigle su i nove titule. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa pridružili su se princu Vilijamu i vojvotkinji Kejt, a mediji su ih već proglasili za „fenomenalnu četvorku“ i novu kraljevsku generaciju koja će modernizovati monarhiju.

Sve je teklo po planu – 15. oktobra iste godine, par je objavio da čeka dete, a mali Arči rodio se 6. maja 2019. godine.

Problemi u kraljevskom raju

Ipak, trzavice sa ostalim članovima kraljevske porodice polako su se pretvarale u nepremostive razlike. Tako su se Saseksi iselili iz palate Kensington krajem 2018. godine, a u novembru te godine Megan je, navodno, rasplakala vojvotkinju Kejt.

Sredinom prošle godine Hari i Megan su saopštili da se odvajaju od angažovanja u Kraljevskoj fondaciji, čime su, kako navode upućeni, ukucali i poslednji ekser u sanduk „fenomenalne četvorke“.

Kako je vreme dalje prolazilo, par se sve više udaljavao od Bakingemske i Kensingtonske palate, a pre dve nedelje odlučio i da potpuno raskrsti sa kraljevskom porodicom.

Ubrzo je Megan sa malim Arčijem napustila Britaniju i otputovala u Kanadu, a Hari je ostao da sačeka razgovor sa bakom, kraljicom Elizabetom Drugom.

Na sastanku u Sandringenu kraljica je rekla da podržava unuka u njegovoj odluci da bude nezavisan, a juče je konačno stavljena tačka – „Saseksi“ više neće nositi titule „njihovo visočanstvo“, a neće im biti dostupan novac iz javnih fondova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво